محافظت از دندان در شب: بروکسیسم (دندان قروچه) و روش‌های درمان

دندان قروچه در خواب

بروکسیسم، که به عنوان دندان قروچه یا فشار دادن دندان‌ها در خواب شناخته می‌شود، می‌تواند باعث ساییدگی و آسیب بلندمدت به دندان‌ها و فک شما شود. این عارضه معمولا به صورت ناخودآگاه و در حین خواب رخ می‌دهد.

بروکسیسم چیست؟

بروکسیسم به سفت کردن یا ساییدن غیرارادی دندان‌ها گفته می‌شود که معمولا در هنگام خواب اتفاق می‌افتد. استرس، اضطراب، اختلالات خواب یا نامرتبی دندان‌ها از عوامل شایع بروز این مشکل هستند. بروکسیسم می‌تواند منجر به ساییدگی دندان، درد فک، سردرد و سایر مشکلات فک شود.

علائم بروکسیسم: چگونه بفهمیم دندان قروچه داریم؟

دندان قروچه یا ساییدن دندان‌ها در خواب (بروکسیسم) می‌تواند باعث آسیب جدی به دندان‌ها و فک شود. اما چگونه بفهمیم به بروکسیسم مبتلا هستیم؟ در این مطلب به علائم شایع بروکسیسم می‌پردازیم.

ساییدگی دندان: اولین علامت قابل توجه بروکسیسم، ساییدگی غیرطبیعی دندان‌ها است.

درد فک و سردرد: درد و احساس خشکی در ناحیه فک و همچنین سردردهای صبحگاهی می‌توانند از علائم بروکسیسم باشند.

صدای کلیک در فک: شنیدن صدای تق‌تق یا کلیک در هنگام حرکت فک، می‌تواند نشان دهنده‌ی مشکلات مفصلی ناشی از بروکسیسم باشد.

سفتی عضلات فک: احساس سفتی و درد در عضلات فک، به خصوص بعد از بیدار شدن از خواب، از علائم بروکسیسم است.

اختلالات خواب: افرادی که دندان قروچه دارند، ممکن است خواب راحتی نداشته باشند و دچار بی‌خوابی شوند.

حساسیت دندان: ساییدگی ناشی از بروکسیسم می‌تواند باعث افزایش حساسیت دندان‌ها به گرما، سرما و مواد اسیدی شود.

خداحافظی با دندان قروچه: روش‌های موثر درمان بروکسیسم

دندان قروچه یا ساییدن دندان در خواب (بروکسیسم) می‌تواند باعث آسیب جدی به دندان‌ها و فک شود. اما جای نگرانی نیست! روش‌های درمانی موثری برای کنترل و درمان بروکسیسم وجود دارد. در این مطلب به این روش‌ها می‌پردازیم.

** محافظ دهان شبانه (نایت گارد) استفاده از محافظ دهان شبانه، که توسط دندانپزشک ساخته می‌شود، می‌تواند از ساییدگی و آسیب دندان‌ها در اثر بروکسیسم جلوگیری کند. دندانپزشک شما با توجه به نیاز شما، محافظ دهان مناسب را تجویز می‌کند.

فیزیوتراپی: در برخی موارد، فیزیوتراپی می‌تواند به درمان بروکسیسم کمک کند. فیزیوتراپی با تقویت و آرامش عضلات فک، باعث کاهش فشار و ساییدن دندان‌ها می‌شود.

دارو درمانی: در موارد خاص، ممکن است پزشک برای کنترل علائم بروکسیسم دارو تجویز کند. داروهای شل‌کننده‌ی عضلات، ضدافسردگی و ضد اضطراب می‌توانند در روند درمان موثر باشند.

مدیریت استرس: مدیریت استرس نقش مهمی در کنترل علائم بروکسیسم دارد. تکنیک‌هایی مانند یوگا، مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق یا مراجعه به روانشناس می‌توانند به کاهش استرس و کنترل بروکسیسم کمک کنند.

محافظت از دندان در شب: نکات طلایی برای مقابله با دندان قروچه

دندان قروچه در خواب (بروکسیسم) می‌تواند باعث آسیب جدی به دندان‌ها و فک شود. اما جای نگرانی نیست! با رعایت نکات زیر می‌توانید از دندان‌های خود در شب محافظت کنید:

استفاده از محافظ دهان شبانه: دندانپزشک شما ممکن است استفاده از محافظ دهان شبانه را برای جلوگیری از ساییدگی دندان‌ها تجویز کند. این وسیله با ایجاد فاصله بین دندان‌ها، از آسیب ناشی از دندان قروچه کم می‌کند.

مدیریت استرس: استرس یکی از عوامل اصلی بروکسیسم است. بنابراین، فراگیری تکنیک‌های مدیریت استرس مانند یوگا، مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق یا مراجعه به روانشناس می‌تواند در کنترل دندان قروچه موثر باشد.

مراجعات منظم به دندانپزشک: معاینات دوره‌ای دندانپزشکی برای بررسی وضعیت دندان‌ها و فک و ارائه‌ی برنامه‌ی درمانی مناسب جهت کنترل بروکسیسم بسیار مهم است.

رژیم غذایی مناسب: برخی تغییرات در رژیم غذایی می‌توانند به کنترل علائم دندان قروچه کمک کنند. کاهش مصرف کافئین و الکل و همچنین دریافت کافی مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم از جمله این تغییرات هستند. منیزیم و کلسیم به سلامت عضلات فک کمک کرده و علائم بروکسیسم را کاهش می‌دهند.

روان درمانی یا مشاوره: از آنجا که استرس و مشکلات روحی می‌توانند زمینه‌ساز بروکسیسم باشند، روان درمانی یا مشاوره می‌تواند به مدیریت علائم دندان قروچه کمک کند. یک درمانگر یا مشاور با آموزش تکنیک‌های مدیریت استرس، کاهش اضطراب و کمک به مقابله با عوامل روانی مرتبط با بروکسیسم به روند درمان شما کمک می‌کند.

دندان قروچه در خواب: به دندانپزشک مراجعه کنید!

دیدن علائم دندان قروچه (ساییدن یا فشار دادن دندان‌ها در خواب) نباید شما را نگران کند. در صورت مشاهده‌ی هر گونه علائم، به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما با بررسی وضعیت دهان و دندان، بهترین روش درمانی را برای کنترل دندان قروچه و حفظ سلامت بلندمدت دندان‌ها و فک شما پیشنهاد می‌دهد. تشخیص و درمان زودهنگام، کلید داشتن لبخندی سالم و زیبا در آینده است.

پست های مرتبط

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ما اولین نفری باشید که از اخبار ، بروزرسانی ها و مقالات جدید ما با خبر می شوید.

۰۲۱۴۴۴۲۱۲۰۵ – ۰۹۱۰۶۵۰۸۴۸۴ – ۰۲۱۳۳۷۷۴۲۶۲ – ۰۹۱۰۰۹۱۴۲۶۲ – 02126147921 – 09938888415

تماس با مطب های پونک، هروی و دولت آباد 

اگر به دنبال دندانپزشکی شبانه‌روزی در منطقه تهران هستید که خدمات باکیفیت، ساعات کاری مناسب و قیمت منصفانه ارائه دهد، به مطب‌های ما مراجعه کنید.

در 7 روز هفته حتی در روزهای تعطیل و اعیاد می‌توانید از ساعت 12 ظهر به بعد به مطب‌های دندانپزشکی ما مراجعه کنید.

ساعات کاری
  • مطب هروی 7 عصر به بعد
  • مطب پونک 1 ظهر به بعد
  • مطب دولت آباد 3 عصر به بعد
آدرس های ما
  • میدان هروی، خیابان پناهی نیا، خیابان امیر کیانوش، نبش کوچه باهنر، ساختمان پزشکان نیکان، طبقه دوم، واحد 5
  • دولت آباد، فلکه دوم، خیابان زمانی، پلاک 30، طبقه 2 
  • بزرگراه اشرفی اصفهانی، بالاتر از پونک، جنب کوچه 15، پلاک 335، طبقه 3، واحد 3