جرم‌گیری دندان، کلیدی برای سلامت دهان و دندان

جرم‌گیری دندان چیست؟

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور مرتب به تمیز کردن دندان‌ها کمک می‌کند، اما برای از بین بردن پلاک‌های باکتریایی کافی نیست. به همین دلیل، به مرور زمان جرم بر روی دندان‌ها تشکیل می‌شود. این جرم‌ها فقط توسط دندانپزشکان قابل تمیز کردن هستند.

جرم‌گیری دندان یک روش درمانی برای بزرگسالان است که به طور معمول سالی یک بار برای حفظ سلامت دهان و دندان و جلوگیری از آسیب لثه توصیه می‌شود.

نحوه انجام جرم‌گیری دندان

اگرچه تمیز کردن جرم ممکن است یک فرآیند ساده به نظر برسد، اما باید توسط متخصصان انجام شود. در صورت وجود هرگونه حساسیت در دندان‌ها، ابتدا از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. به این ترتیب، دردی احساس نخواهید کرد. اما اگر حساسیتی در دندان‌های خود ندارید، نیازی به بی‌حسی نیست. زیرا جرم‌گیری یک روش بدون درد است. سپس، جرم تشکیل شده روی دندان‌ها با ابزارهای مخصوص تراشیده می‌شود و فرآیند با استفاده از دستگاه‌های اولتراسونیک به پایان می‌رسد.

مزایای جرم‌گیری دندان:

·     پیشگیری از بیماری‌های لثه: جرم انباشته شده روی دندان‌ها می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه و پریودنتیت شود. جرم‌گیری دندان به جلوگیری از این بیماری‌ها کمک می‌کند.

·   کاهش بوی بد دهان: یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان، تجمع باکتری‌ها در زیر جرم‌های روی دندان‌هاست. جرم‌گیری دندان به کاهش بوی بد دهان کمک می‌کند.

·        داشتن دندان‌هایی درخشان‌تربا برداشتن جرم‌ها، دندان‌ها سفیدتر و درخشان‌تر به نظر می‌رسند.

     سلامت کلی دهانجرم‌گیری دندان به حفظ سلامت کلی دهان و دندان کمک می‌کند.

مراقبت‌های بعد از جرم‌گیری دندان

جرم‌گیری دندان، فرآیندی مؤثر برای پاکسازی جرم و پلاک‌های سرسخت از روی دندان‌ها و زیر خط لثه است که نقشی کلیدی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا می‌کند. اما برای دستیابی به بهترین نتیجه و تسریع روند بهبودی، توجه به نکات مراقبتی پس از جرم‌گیری ضروری است. در این راهنمای جامع، به مهم‌ترین اقداماتی که باید بعد از جرم‌گیری دندان انجام دهید، می‌پردازیم:

۱. رژیم غذایی ملایم:

·        به دلیل احتمال بروز حساسیت دندانی، به مدت ۱ هفته از مصرف غذاهای سفت مانند آجیل و همچنین خوراکی‌های اسیدی و نوشیدنی‌های گازدار مثل مرکبات و نوشابه خودداری کنید.

۲. مدیریت حساسیت دندان:

·        جرم‌گیری ممکن است باعث ایجاد حساسیت موقت در دندان‌ها شود. نگران نباشید، این حساسیت معمولا طی چند روز برطرف می‌شود. برای کاهش این حس ناخوشایند، از مصرف غذا و نوشیدنی‌های خیلی سرد یا خیلی داغ خودداری کنید.

۳. بهداشت دهان و دندان:

·        رعایت بهداشت دهان و دندان پس از جرم‌گیری از اهمیت بالایی برخوردار است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را طبق روال معمول ادامه دهید. در صورت نیاز، می‌توانید از مسواک نرم‌تر و خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید. همچنین، استفاده از دهانشویه‌های ضدعفونی کننده می‌تواند به کاهش خطر عفونت و تسریع روند بهبود کمک کند.

۴. مصرف داروهای تجویزی:

·        اگر دندانپزشک برای شما داروهایی مانند مسکن یا آنتی‌بیوتیک تجویز کرده است، حتماً آن‌ها را طبق دستور مصرف کنید.

۵. مراقبت از لثه:

·        ممکن است بعد از جرم‌گیری، شاهد کمی خونریزی یا تورم در لثه‌ها باشید. این موارد طبیعی هستند و معمولاً طی چند روز برطرف می‌شوند. برای کاهش تورم، می‌توانید از کمپرس سرد روی گونه استفاده کنید.

۶. ملاحظات پس از بی‌حسی:

·     درصورت استفاده از بی‌حسی موضعی در حین جرم‌گیری، تا زمان رفع کامل بی‌حسی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

پست های مرتبط

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ما اولین نفری باشید که از اخبار ، بروزرسانی ها و مقالات جدید ما با خبر می شوید.

۰۲۱۴۴۴۲۱۲۰۵ – ۰۹۱۰۶۵۰۸۴۸۴ – ۰۲۱۳۳۷۷۴۲۶۲ – ۰۹۱۰۰۹۱۴۲۶۲ – 02126147921 – 09938888415

تماس با مطب های پونک، هروی و دولت آباد 

اگر به دنبال دندانپزشکی شبانه‌روزی در منطقه تهران هستید که خدمات باکیفیت، ساعات کاری مناسب و قیمت منصفانه ارائه دهد، به مطب‌های ما مراجعه کنید.

در 7 روز هفته حتی در روزهای تعطیل و اعیاد می‌توانید از ساعت 12 ظهر به بعد به مطب‌های دندانپزشکی ما مراجعه کنید.

ساعات کاری
  • مطب هروی 7 عصر به بعد
  • مطب پونک 1 ظهر به بعد
  • مطب دولت آباد 3 عصر به بعد
آدرس های ما
  • میدان هروی، خیابان پناهی نیا، خیابان امیر کیانوش، نبش کوچه باهنر، ساختمان پزشکان نیکان، طبقه دوم، واحد 5
  • دولت آباد، فلکه دوم، خیابان زمانی، پلاک 30، طبقه 2 
  • بزرگراه اشرفی اصفهانی، بالاتر از پونک، جنب کوچه 15، پلاک 335، طبقه 3، واحد 3